Foller Oy mukaan KasvuOpeniin

Foller Oy valittiin mukaan kiertotalouden periaatteita liiketoiminnassaan toteuttaville yrityksille suunnattuun kasvuohjelmaan. Kiertotalouden Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

 

Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota erityisesti kasvuhaluun, markkina- ja kansainvälistymispotentiaaliin, liikeidean ajankohtaisuuteen, palvelun/tuotteen uutuusarvoon, ansaintamalliin sekä siihen, miten idea linkittyy kiertotalouteen.

 

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 13.6 ja 15.8.2017. Tällöin eri alojen asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Tuomaristo valitsee toisen sparrauspäivän eli Kiitoradan päätteeksi kaksi yritystä, jotka etenevät 25.-26.10.2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

 

Lue lisää Kiertotalouden Kasvupolku -ohjelmasta tästä

Foller Oy mukaan KasvuOpeniin

LINKille uusi myyntijohtaja

LINK Design and Development Oy vahvistaa organisaatiotaan. Juha Nevalainen liittyy LINKin osaajien joukkoon myyntijohtajaksi.

 

Juha Nevalainen aloitti LINKin myyntijohtajana 1.6.2017 päätehtävänään integroitujen tuotekehitys-, tuote- ja palvelusuunnitteluhankkeiden myynti. Juha toimii johtoryhmän jäsenenä ja osallistuu yrityksen myynti- ja markkinointistrategian kehittämiseen. Aiemmin Juha Nevalainen on toiminut Riihimäen Metallikaluste Oy:n johtotehtävissä kotimaassa. Tätä ennen hän työskenteli 11 vuoden ajan liiketoiminnan kehitys-, myynti- ja projektinjohtotehtävissä Aasiassa metalliteollisuuden ja ohjelmistoalan yritysten palveluksessa.

 

”LINK Design on tunnettu muotoilun ja suunnittelun huippuammattilaisista, jotka monimuotoisen osaamisensa avulla voivat suunnitella ja toteuttaa asiakkaiden vaativimmatkin hankkeet. Näissä hankkeissa yhdistyvät perinteiseen tuotesuunnitteluun ja muotoiluun uudet digitalisaation ja palvelukeskeisen ajattelun vaatimukset. Tällaisessa ympäristössä Juhan laaja-alainen kokemus erilaisten teknologioiden hyödyntämisestä niin ohjelmistoalalta kuin valmistavan teollisuuden parista luovat hyvät edellytykset tehtävässä onnistumiseen” toteaa LINKin toimitusjohtaja Jaakko Anttila.

 

Lisätietoja:
Juha Nevalainen, Myyntijohtaja, juha.nevalainen@linkdesign.fi, puh. 040 674 0033
Jaakko Anttila, Toimitusjohtaja, jaakko.anttila@linkdesign.fi, puh 040 770 3020

LINKille uusi myyntijohtaja

Uutta osaamista LINKille

Juha Marttila aloitti maaliskuussa LINKin Development-tiimissä Senior R&D engineerin tehtävässä.

Koulutukseltaan Juha on konetekniikan insinööri. Hän on erikoistunut kuluttajaelektroniikan mekaniikkasuunnitteluun ja tuotekehitykseen. Kokemusta on kertynyt mm. matkapuhelimien, puhelimien lisälaitteiden ja erilaisten stand alone -tuotteiden tuotekehityksestä ja suunnittelusta. Ennen LINKille tuloaan Juha työskenteli lähes 10 vuotta mekaniikkasuunnittelun, laadun ja R&D:n asiantuntijana sekä projektipäällikkönä Nokian ja Microsoftin tiimeissä. Yhteensä kokemusta Juhalle on kertynyt kokonaisuudessaan noin 20 vuoden verran erilaisten suunnittelu-, projektinjohto- ja myyntitehtävien muodossa eri yrityksissä.

 

 

Mari Alahuhtala aloitti toukokuussa LINKin Insight and Vision -tiimissä.
Mari toimii Linkillä Service Designerina ja vastaa käyttäjälähtöisen suunnittelun toteutumisesta tuote- ja palvelukehityshankkeissa.

Teollisen muotoilun osaaminen yhdistettynä kaupalliseen koulutustaustaan tekevät Marista moniosaajan, joka ymmärtää asiakkaiden liiketoimintatarpeet sekä toteutusteknologioiden mahdollisuudet ja pystyy huomioimaan ne muotoiltavissa palveluissa. Marin takataskusta löytyy myös laaja valikoima käyttäjälähtöisiä menetelmiä, kokemusta konseptien konkretisoimisesta sekä vahva visuaalinen osaaminen. Lisäksi Marilla on vuosien kokemus sairaala- ja hoitokalusteiden tuotekehityksestä, brändäyksestä sekä digitaalisesta markkinoinnista.

Käyttäjälähtöisen suunnittelun lisäksi Mari suhtautuu intohimoisesti uuden oppimiseen. Marin tavoitteena onkin opetella joka vuosi vähintään yksi uusi taito. Mukanaan Mari tuo luovuutta, positiivista energiaa ja tuloksellisuutta!

 

Tervetuloa LINKille, Mari ja Juha!

Uusi työntekijä LINKin UX-tiimiin

LINKin UX-tiimi sai toukokuun alusta tuoreeksi vahvistukseksi Hannu Kokkosen. Hänen tehtäviinsä kuuluu käyttöliittymä- ja interaktiosuunnittelu sekä graafinen suunnittelu. Lisäksi hän osaltaan vastaa laadukkaan käytettävyyden sekä käyttäjäkokemuksen varmistamisesta tuote- ja palvelukehityshankkeissa.

 

Hannu on koulutukseltaan Master of Interaction Design University of Sydneyn huippuyliopistosta sekä lisäksi liiketalouden tradenomi Haaga-Heliasta. Ennen siirtymistään käyttäjälähtöisen designin maailmaan hän työskenteli useita vuosia mainosalalla haastavissa suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

 
 

Hannulla on laaja osaaminen erilaisista design-prosesseista (Design Thinking, HCD, Agile jne.) Hannun työtä määrittää empaattinen ja käyttäjälähtöinen lähestymistapa. Prototyyppeihin Hannu käyttää tietokonetta, paperia ja pahvia, kolvia sekä tarvittaessa erikoisempiakin laitteita, kuten 3D-tulostimia ja laserleikkureita. Tervetuloa LINKin porukkaan, Hannu!

Uusi työntekijä LINKin Development-tiimiin

Jukka Vanhala aloitti huhtikuussa LINKin Development-tiimissä R&D Engineerin tehtävässä. Koulutukseltaan Jukka on konetekniikan diplomi-insinööri. Kokemusta hänelle on kertynyt mm. teräsrakenteiden mekaniikkasuunnittelusta, tuotekehityksestä sekä toimintaprosessien kehittämisestä. Jukka on erikoistunut tuotekehitykseen ja käytännönläheiseen ongelmanratkaisuun. Ennen siirtymistään LINKille Jukka on työskennellyt lähes kymmenen vuotta erilaisissa rakennesuunnitteluun ja tuotekehitykseen liittyvissä tehtävissä.

TeT-worker Matias Ylä-Rautio

Matias Ylä-Rautio is currently spending a week at LINK as part of his TeT experience where he gets a taste of working life. He is a part of the design team where he’s involved in some of the on-going projects and has so far been doing market research and coming up with design suggestions. Matias is hoping to experience both CAD modeling as well as physical prototyping as he’s active in craftsmanship both at school and in his spare time.

 

Matias is currently finishing eight grade at Tapiola School and during the two weeks of TeT next year, he could get an even greater taste of carrier options.

TeT-worker Matias Ylä-Rautio

LINK Advanced Engineering -messuilla 29.-30.3.17

LINKin tapaat Advanced Engineering -messuilla Helsingin messukeskuksessa. Messut ovat avoinna 29.-30.3. klo 9-16. Tule tutustumaan meidän osastoon 4a66 hallissa 4!

 

Advanced Engineering on edistyksellisen teollisen teknologian ammattitapahtuma Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma kokoaa kahden päivän aikana yhteen valmistavaa teollisuutta palvelevat ratkaisut, tuotteet ja uudet innovaatiot, jonka lisäksi tuomme tasokkaan kansainvälisen seminaarin näyttelyn yhteyteen. Lue lisää messuista täältä

LINK Advanced Engineering -messuilla 29.-30.3.17

Foller Oy:n toimitusjohtaja Heikki Hintikka

Heikki Hintikka toimii Foller Oy:n toimitusjohtajana maaliskuusta 2017 alkaen, johtaen operatiivista toimintaa.

 

Heikki on koulutukseltaan tietoliikennetekniikan DI, ja taustaltaan ratkaisukeskeinen tekijä. Kokemusta on reilun 12 vuoden ajalta teknisistä ja kaupallisista tehtävistä, jotka ovat viime vuosina olleet liiketoiminnan kehittämisessä sekä myyntipuolella. Työtehtävät ja vastuualueet ovat liittyneet niin tuotekehitykseen, tuotantoon, uusien palvelukonseptien luomiseen ja tuotteiden markkinoille tuomiseen kuin myyntiin ja markkinointiin. Heikki on toiminut kehitys-, myynti- ja johtotehtävissä seuraavissa uuden teknologian kehitysyrityksissä; TDC/Song Networks, Nokia Networks Oyj, eCraft Oy Ab, Powerkiss Oy, Powermat Technologies Ltd ja The Button Corporation Oy.

 

”Olen tiimipelaaja ja uskon vahvasti yhdessä tekemisen voimaan. Tällöin syntyy myös uusia näkökulmia sekä usein saadaan asioita ketterämmin eteenpäin. Tämä soveltuu uusien asioiden kehittämisessä niin asiakasrajapinnan kuin partnereidenkin kanssa työskentelyyn. Avoin ja innostava ilmapiiri boostaa jokaisen tekemistä. Follerin synnyttämisessä tarvittiin monipuolista tiimiä ja hyviä pilotti-kumppaneita, ja näitä tarvitaan palvelun jatkokehittämisessä ja markkinoille viemisessäkin. Aiheena Foller on – aihepiirin terminologiaa käyttääkseni – äärimmäisen kuuma peruna, ja ajoitus tähän on hyvä. Ruuan kaupan ja logistiikan ala on digitalisaation murroksessa ja parasta ennen –päivään on juuri sopivasti aikaa, ja reseptejä menestykseen työstetään jatkuvasti.”

 

“Uskon myös moderniin työtapaan ja koska liiketoimintaympäristö on yleisesti melko konservatiivinen, ja toki murroksessa, ja oikeiden asiakkaiden sekä partnereiden löytäminen ja heidän kanssaan toimiminen, ovat avainasemassa.”

Follerin toimisto LINKin tiloihin

Foller Oy:n toimisto avattiin eilen LINKin tiloihin. Tervetuloa!

Follerin toimisto LINKin tiloihin

Fennia Prize -palkitut esillä Arctic Design Weekillä Rovaniemellä

Muotoilulla menestyneet yritykset esittäytyvät Kulttuuritalo Korundissa Rovaniemellä Arctic Design Weekin aikana. LINKin Foller-konsepti sai kilpailussa kunniamaininnan. Palkintoraati totesi Follerin olevan innovatiivinen ja asiakaslähtöinen liiketoimintakonsepti, josta on todellista hyötyä niin kuluttajille kuin kaupallekin.

 

Palkitut yritykset edustavat laajaa skaalaa muotoilun käytössä. Mukana on liiketoimintakonsepteja, digitaalisuutta ja esineiden internetiä hyödyntäviä ratkaisuja, innovaatioiden tuotteistuksia ja käyttäjälähtöistä tuotekehitystä. Palkintojulkaisussa esitellään tarkemmin palkitut tuotteet ja palvelut ja analysoidaan, miksi palkinto on myönnetty. Palkintokriteereissä edellytettiin asiakaslähtöisyyttä, kokonaisvaltaista muotoilun käyttöä, innovatiivisuutta ja luonnollisesti muotoilun korkeaa laatua. Palkintojuryssä oli mukana niin yritysten, median kuin muotoilualankin edustajia

 

Fennia Prize 2017 -palkintonäyttely 23.2.–15.3.2017
Kulttuuritalo Korundi, Rovaniemi
Avoinna ti–ke, pe–su 11–18, to 11–20
Vapaa pääsy

Fennia Prize -palkitut esillä Arctic Design Weekillä Rovaniemellä

LINK Design and Development Oy

+358 40 8399313

info(at)linkdesign.fi

© 2015 LINK DESIGN AND DEVELOPMENT OY.

ALL RIGHTS RESERVED