Hyvää joulua!

Vuoden linkkiläinen 2018: Helena Ylhäisi

Tänä vuonna perinteisen “Vuoden LINKiläinen” palkinnon sai ansaitusti palvelumuotoilutiimin Helena Ylhäisi:

 

Senior Service Designer Helena Ylhäisin äly ja asenne tekevät hänestä timantin palvelumuotoilun kentällä ja työyhteisössä. Helena toteuttaa kaikkia LINKin arvoja, on aina ystävällinen ja kannustava – vaikka olisi hankalakin tilanne. Hän on asiantunteva ammattilainen, joka kantaa vastuun ja tuottaa erinomaista laatua asiakkaille. Työkavereita siteeraten: ”Helenan kanssa on mukava tehdä töitä ja helppo olla.”

 

Onneksi olkoon, Helena!

 

Neste Easy Deli eli liikenneaseman automatisoitu kauppa

Neste on avannut Vantaalla ensimmäisen 24h liikenneaseman automaattikaupan, josta voi ostaa helposti välipaloja, elintarvikkeita sekä autoiluun liittyviä tarvikkeita kuten lasinpesunestettä. Pilotin avulla kokeillaan, miten automaattikauppa liikenneasemalla istuu autoilijoiden arkeen. Käy tutustumassa automaattikauppaan Neste Express Vantaa Siltamäessä.

 

LINK Design on suunnitellut Rivenderille ModulShop-automaattikaupoissa käytettävän robottimekaniikan ja muotoilun, jota myös Neste Easy Deli -kaupassa on käytetty. Viime keväänä Kauppahuone Pyrhönen avasi Suomen ensimmäisen 24h avoinna olevan automaattikaupan Lahteen, jossa käytettiin ensimmäistä kertaa Rivenderin ModulShop-ratkaisua.

 

Lue lisää konseptista ja katso alla oleva video!

https://www.neste.fi/Easydeli

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ac2d9273-9577-4c2e-8936-2dc181d418cc

https://www.hs.fi/talous/art-2000005932125.html

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2459362

Esittelyssä Panu Kauppi

Moikka! Minä olen Panu Kauppi ja aloitin juuri LINKillä digitaalisten palveluiden ja käyttökokemuksien suunnittelijana. Olen kotoisin Kajaanista, ja opiskelin teollista muotoilua Lapin yliopistossa. Vaikka intohimoni ovatkin syötävän hyvännäköiset digitaaliset käyttöliittymät, ehdoton vahvuuteni on tuotteiden ja palveluiden aineettomien ominaisuuksien suunnittelu. Näitä ovat esimerkiksi hyödyt, merkitykset ja liiketoimintastrategiat – ne eivät näy, mutta niihin konkreettinen osuus perustuu.

 

Rakastan tuotekehityksessä sumean alkupään suunnitteluhaasteita, joissa ongelman määrittely ja ratkaisujen luominen ovat erottamattomia toisistaan. Jokaisen tuotteen ja palvelun ytimessä on syy käyttää tai olla käyttämättä jotain tuotetta. Nämä syyt ovat merkityksiä, arvoja ja hyötyjä, jotka asiakas kokee hänelle merkityksellisiksi. Design thinking on lyhyesti todeten sitä, että näitä olemassa olevia ominaisuuksia tarkastellaan kriittisesti ja luodaan uusia mielenkiintoisempia vaihtoehtoja, joiden ympärille uusi tuote tai palvelu rakentuu.

 

Olen aiemmin työskennellyt mm. Volkswagenin digitalisaatiotiimissä, jossa suunnittelimme itseajavien autojen palveluita ja käyttökokemuksia. Odotan nyt innolla uusia, monialaisia haasteita, joita LINKin kanssa on näköpiirissä. Yhteistyö alkoikin itseasiassa jo toukokuussa, kun minut palkattiin freelancerina mukaan uudistamaan yrityksen brändiä ja visuaalista identiteettiä. Tämä projekti on ollut todella inspiroiva ja lopputuloksena syntyvä uudistettu yritysilme julkaistaan piakkoin nettisivujen muodossa. Kannattaa pysyä kuulolla!

 

LINK Design avasi Saloon uuden toimipisteen

 

LINK laajensi Varsinais-Suomeen!

 

Iloisina ilmoitamme, että LINK avasi viime viikolla toisen toimipisteensä. Otaniemen pääkonttorin lisäksi linkkiläisiä löytyy nyt myös Salosta, Salo IoT Campukselta. Aluksi Salon toimistolla työskentelevät ainakin osan viikosta kuvassakin näkyvät Onni-Matti Halkola ja Jouko Seppänen Development-yksiköstä, mutta varaudumme kasvattamaan istumapaikkoja.

 

Salo IoT Campus on entinen Nokian rakennus, jossa toimii nykyisin eläväinen yrityskampus. Kampuksella on reippaasti yli 60 yritystä sekä siellä sijaitsee myös Turun ammattikorkeakoulun yksikkö. Salo on ottanut LINK Designin lämmöllä vastaan ja aloitamme mielellämme kotiutumisen Salo IoT Campukselle. Lue lisää Salon toimitiloista: Salo IoT Campus

 

Tervetuloa myös Saloon tutustumaan!

 

 

Jesper Seppäläinen työharjoittelussa LINKillä

 

Moi, minä olen Jesper Seppäläinen, 15 vuotias. Vapaa-ajalla pelaan yleensä videopelejä
kavereiden kanssa. Minä käyn ruotsinkielistä koulua Kauniaisissa, kouluni on Hagelstamska
Skolan. Käyn yhdeksättä luokkaa ja olin kaksi viikkoa TET-oppilaana LINK Designilla. Päädyin LINKille TET-harjoitteluun, koska isäni on töissä siellä.

 

Sain monipuolisia tehtäviä esim.

– Pääsin mukaan Turkuun työpajaan
– Laittaa kontakteja kansiosta Microsoft Exceliin
– Printata ja leikata paperi kortteja
– Viedä pahvia ja muuta roskaa toimistosta
– Rikkoa lasipaneeleita pienemmiksi ja kierrättää ne
– Auttaa siivoamisessa ja tavaroiden siirtämisessä
– Tehdä taustakuva henkilöitä Turun työpajasta illustraatio ohjelmassa
– Ja muita pienempiä tehtäviä kuten tiskikoneen tyhjentäminen

 

Muuta lisättävää:
– Ruoka oli hyvää
– LINKin henkilökunta oli todella mukava ja auttoi jos oli tarve

 

Kiitos että sain olla TET-oppilas LINKillä.
T. Jesper Seppäläinen

Palvelumuotoilija tuli taloon!

Kehitimme liiketoiminnan kasvua vauhdittamaan Palvelumuotoilija tuli taloon -palvelun, joka on erityisen mukava, helppo ja nopea tapa ottaa kunnon tiikerinloikka uusien palveluiden kehittämiseen.

 

Palvelussa kaksi asiantuntijaamme tulevat paikan päälle tuottamaan uusia palveluideoita sekä kiteyttämään ja kristallisoimaan aiemmin syntyneet ajatukset selkeiksi ja hallittaviksi kokonaisuuksiksi.

 

Tarjous: Palvelumuotoilija tuli taloon -palvelu sisältää 6 henkilötyöpäivää. Kun tilaat palvelun 2.11.2018 mennessä, saat yhden työpäivän veloituksetta.

 

Kysy myös näistä palveluistamme:

Palvelupolkukehitys

Asiakaskeskeinen innovointi

Konseptointi ja nopeat kokeilut

 

Ota yhteyttä myyntitiimiimme: info@linkdesign.fi

 

Esittelyssä Harri Kuittinen

 

“Olen Harri Kuittinen, teollinen muotoilija. Olen lähtöisin pitkän talven Pohjois-Suomesta ja opintoni olen suorittanut Lapin yliopistossa.

 

Minulla on laaja tausta polkupyöräalalta, sekä ammattilaisena että harrastajana, ja tämän lisäksi olen työskennellyt laadukkaiden ulkoilma-alan tuotteiden parissa.

 

Työkokemukseni muotoilijana liittyykin polkupyöräkomponenttien ja -valaisimien muotoiluun sekä suunnitteluun. Tuotteiden ruiskuvaluosien valmistuksen lisäksi, kokoonpano tapahtui suurimmalta osin samassa lokaatiossa tuotekehityksen kanssa. Tämä tarjosi arvokasta kokemusta ruiskupuristeosien ja -tuotteiden teollisen tuotannon vaatimuksista.

 

Olen teknisesti suuntautunut ja työskennellyt viiden vuoden ajan mekaanikkona sekä epävirallisena apulaismyymäläpäällikkönä fillarikaupassa – tämä osin lomittain opiskelujeni kanssa.

 

Nykyisin suurin osa vapaa-ajastani kuluu modernin paritanssin, West Coast Swing:in harjoituksissa & kisatapahtumissa. Talvisin pohjoisessa käydessäni ulkoilutan lumilautaa tutuilla lähioffareilla.”

 

Tervetuloa taloon, Harri!

 

 

 

Tule tapaamaan meitä Alihankintamessuille!

Alihankintamessut järjestetään jo 30. kerran. Tunnelma on varmasti katossa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, kun teollisuuden alan huiput kohtaavat. Käytä messuaikasi hyödyllisesti ja tule tapaamaan meitä osastolle A242.Katso Alihankintamessujen ohjelma täältä: Alihankintamessut kävijälle

 

Nähdään Tampereella!

Esittelyssä Janne Hietakangas

LINKin Development-yksikkö sai lomien jälkeen uutta virtaa, kun Janne Hietakangas aloitti Senior R&D Engineerinä. Jannen myötä myös LINKin runsaslukuinen moottoripyöräkerho sai lisävahvistusta!

 

Itsestään Janne kertoo näin:

Nimeni on Janne Hietakangas ja olen kotoisin Göteborgista. Valmistuin vuonna 2004 koneinsinööriksi Chalmersin teknillisestä korkeakoulusta. Työkokemusta minulla on suunnittelijana autoteollisuudessa noin 10 vuotta. Olen myös työskennellyt tuotannossa, laatutehtävissä sekä teknisen dokumentoinnin parissa. Olen erikoistunut muoviosiin, sekä ruiskupuristeisiin että lämpömuovattuihin. Minua kiinnostaa suunnittelun ja muotoilun rajapinnat; järkevät kompromissit, missä osan funktio ja visuaalinen puoli toimii hyvin yhdessä.

 

Viimeiset 6kk olen ollut pitkällä ulkomaan reissulla Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Kun palasin Suomeen niin päätin samalla muuttaa Helsinkiin. Odotan innolla mitä kaikkea uutta muutto tuo mukanaan.

 

Tykkään vapaa-ajalla valokuvata, matkustaa, ajella moottoripyörällä, pelata salibandyä ja jääkiekkoa. Uusin harrastus on leijalautailu jonka aloitin reissun aikana Uudessa-Seelannissa. Talvisin käyn laskettelemassa ja retkiluistelemassa.

 

Tervetuloa osaksi porukkaamme, Janne!

 

LINK Design and Development Oy

+358 40 8399313

info(at)linkdesign.fi

© 2017 LINK DESIGN AND DEVELOPMENT OY.

ALL RIGHTS RESERVED