Esittelyssä Panu Kauppi

Moikka! Minä olen Panu Kauppi ja aloitin juuri LINKillä digitaalisten palveluiden ja käyttökokemuksien suunnittelijana. Olen kotoisin Kajaanista, ja opiskelin teollista muotoilua Lapin yliopistossa. Vaikka intohimoni ovatkin syötävän hyvännäköiset digitaaliset käyttöliittymät, ehdoton vahvuuteni on tuotteiden ja palveluiden aineettomien ominaisuuksien suunnittelu. Näitä ovat esimerkiksi hyödyt, merkitykset ja liiketoimintastrategiat – ne eivät näy, mutta niihin konkreettinen osuus perustuu.

 

Rakastan tuotekehityksessä sumean alkupään suunnitteluhaasteita, joissa ongelman määrittely ja ratkaisujen luominen ovat erottamattomia toisistaan. Jokaisen tuotteen ja palvelun ytimessä on syy käyttää tai olla käyttämättä jotain tuotetta. Nämä syyt ovat merkityksiä, arvoja ja hyötyjä, jotka asiakas kokee hänelle merkityksellisiksi. Design thinking on lyhyesti todeten sitä, että näitä olemassa olevia ominaisuuksia tarkastellaan kriittisesti ja luodaan uusia mielenkiintoisempia vaihtoehtoja, joiden ympärille uusi tuote tai palvelu rakentuu.

 

Olen aiemmin työskennellyt mm. Volkswagenin digitalisaatiotiimissä, jossa suunnittelimme itseajavien autojen palveluita ja käyttökokemuksia. Odotan nyt innolla uusia, monialaisia haasteita, joita LINKin kanssa on näköpiirissä. Yhteistyö alkoikin itseasiassa jo toukokuussa, kun minut palkattiin freelancerina mukaan uudistamaan yrityksen brändiä ja visuaalista identiteettiä. Tämä projekti on ollut todella inspiroiva ja lopputuloksena syntyvä uudistettu yritysilme julkaistaan piakkoin nettisivujen muodossa. Kannattaa pysyä kuulolla!

 

LINK Design avasi Saloon uuden toimipisteen

 

LINK laajensi Varsinais-Suomeen!

 

Iloisina ilmoitamme, että LINK avasi viime viikolla toisen toimipisteensä. Otaniemen pääkonttorin lisäksi linkkiläisiä löytyy nyt myös Salosta, Salo IoT Campukselta. Aluksi Salon toimistolla työskentelevät ainakin osan viikosta kuvassakin näkyvät Onni-Matti Halkola ja Jouko Seppänen Development-yksiköstä, mutta varaudumme kasvattamaan istumapaikkoja.

 

Salo IoT Campus on entinen Nokian rakennus, jossa toimii nykyisin eläväinen yrityskampus. Kampuksella on reippaasti yli 60 yritystä sekä siellä sijaitsee myös Turun ammattikorkeakoulun yksikkö. Salo on ottanut LINK Designin lämmöllä vastaan ja aloitamme mielellämme kotiutumisen Salo IoT Campukselle. Lue lisää Salon toimitiloista: Salo IoT Campus

 

Tervetuloa myös Saloon tutustumaan!

 

 

Jesper Seppäläinen työharjoittelussa LINKillä

 

Moi, minä olen Jesper Seppäläinen, 15 vuotias. Vapaa-ajalla pelaan yleensä videopelejä
kavereiden kanssa. Minä käyn ruotsinkielistä koulua Kauniaisissa, kouluni on Hagelstamska
Skolan. Käyn yhdeksättä luokkaa ja olin kaksi viikkoa TET-oppilaana LINK Designilla. Päädyin LINKille TET-harjoitteluun, koska isäni on töissä siellä.

 

Sain monipuolisia tehtäviä esim.

– Pääsin mukaan Turkuun työpajaan
– Laittaa kontakteja kansiosta Microsoft Exceliin
– Printata ja leikata paperi kortteja
– Viedä pahvia ja muuta roskaa toimistosta
– Rikkoa lasipaneeleita pienemmiksi ja kierrättää ne
– Auttaa siivoamisessa ja tavaroiden siirtämisessä
– Tehdä taustakuva henkilöitä Turun työpajasta illustraatio ohjelmassa
– Ja muita pienempiä tehtäviä kuten tiskikoneen tyhjentäminen

 

Muuta lisättävää:
– Ruoka oli hyvää
– LINKin henkilökunta oli todella mukava ja auttoi jos oli tarve

 

Kiitos että sain olla TET-oppilas LINKillä.
T. Jesper Seppäläinen

Palvelumuotoilija tuli taloon!

Kehitimme liiketoiminnan kasvua vauhdittamaan Palvelumuotoilija tuli taloon -palvelun, joka on erityisen mukava, helppo ja nopea tapa ottaa kunnon tiikerinloikka uusien palveluiden kehittämiseen.

 

Palvelussa kaksi asiantuntijaamme tulevat paikan päälle tuottamaan uusia palveluideoita sekä kiteyttämään ja kristallisoimaan aiemmin syntyneet ajatukset selkeiksi ja hallittaviksi kokonaisuuksiksi.

 

Tarjous: Palvelumuotoilija tuli taloon -palvelu sisältää 6 henkilötyöpäivää. Kun tilaat palvelun 2.11.2018 mennessä, saat yhden työpäivän veloituksetta.

 

Kysy myös näistä palveluistamme:

Palvelupolkukehitys

Asiakaskeskeinen innovointi

Konseptointi ja nopeat kokeilut

 

Ota yhteyttä myyntitiimiimme: info@linkdesign.fi

 

Esittelyssä Harri Kuittinen

 

“Olen Harri Kuittinen, teollinen muotoilija. Olen lähtöisin pitkän talven Pohjois-Suomesta ja opintoni olen suorittanut Lapin yliopistossa.

 

Minulla on laaja tausta polkupyöräalalta, sekä ammattilaisena että harrastajana, ja tämän lisäksi olen työskennellyt laadukkaiden ulkoilma-alan tuotteiden parissa.

 

Työkokemukseni muotoilijana liittyykin polkupyöräkomponenttien ja -valaisimien muotoiluun sekä suunnitteluun. Tuotteiden ruiskuvaluosien valmistuksen lisäksi, kokoonpano tapahtui suurimmalta osin samassa lokaatiossa tuotekehityksen kanssa. Tämä tarjosi arvokasta kokemusta ruiskupuristeosien ja -tuotteiden teollisen tuotannon vaatimuksista.

 

Olen teknisesti suuntautunut ja työskennellyt viiden vuoden ajan mekaanikkona sekä epävirallisena apulaismyymäläpäällikkönä fillarikaupassa – tämä osin lomittain opiskelujeni kanssa.

 

Nykyisin suurin osa vapaa-ajastani kuluu modernin paritanssin, West Coast Swing:in harjoituksissa & kisatapahtumissa. Talvisin pohjoisessa käydessäni ulkoilutan lumilautaa tutuilla lähioffareilla.”

 

Tervetuloa taloon, Harri!

 

 

 

Tule tapaamaan meitä Alihankintamessuille!

Alihankintamessut järjestetään jo 30. kerran. Tunnelma on varmasti katossa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, kun teollisuuden alan huiput kohtaavat. Käytä messuaikasi hyödyllisesti ja tule tapaamaan meitä osastolle A242.Katso Alihankintamessujen ohjelma täältä: Alihankintamessut kävijälle

 

Nähdään Tampereella!

Esittelyssä Janne Hietakangas

LINKin Development-yksikkö sai lomien jälkeen uutta virtaa, kun Janne Hietakangas aloitti Senior R&D Engineerinä. Jannen myötä myös LINKin runsaslukuinen moottoripyöräkerho sai lisävahvistusta!

 

Itsestään Janne kertoo näin:

Nimeni on Janne Hietakangas ja olen kotoisin Göteborgista. Valmistuin vuonna 2004 koneinsinööriksi Chalmersin teknillisestä korkeakoulusta. Työkokemusta minulla on suunnittelijana autoteollisuudessa noin 10 vuotta. Olen myös työskennellyt tuotannossa, laatutehtävissä sekä teknisen dokumentoinnin parissa. Olen erikoistunut muoviosiin, sekä ruiskupuristeisiin että lämpömuovattuihin. Minua kiinnostaa suunnittelun ja muotoilun rajapinnat; järkevät kompromissit, missä osan funktio ja visuaalinen puoli toimii hyvin yhdessä.

 

Viimeiset 6kk olen ollut pitkällä ulkomaan reissulla Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Kun palasin Suomeen niin päätin samalla muuttaa Helsinkiin. Odotan innolla mitä kaikkea uutta muutto tuo mukanaan.

 

Tykkään vapaa-ajalla valokuvata, matkustaa, ajella moottoripyörällä, pelata salibandyä ja jääkiekkoa. Uusin harrastus on leijalautailu jonka aloitin reissun aikana Uudessa-Seelannissa. Talvisin käyn laskettelemassa ja retkiluistelemassa.

 

Tervetuloa osaksi porukkaamme, Janne!

 

Esittelyssä Noman Shah

Kesäkuun lopussa elektroniikkatiimissämme aloitti uusi tuotekehitysinsinööri. Saimme lisää kansainvälistä tunnelmaa työyhteisöön, sillä uusin jäsenemme on kotoisin Pakistanista. Tässä Noman kertoo itsestään:

My name is Syed Noman Haider Shah. My friends call me Nomi. I am from Pakistan. I have got Master’s Degree in Electronics (with Distinction) from Tampere University of Technology and I have been living in Finland for more than 3 years. I have worked as an R&D Engineer in Kenzen Oy for two years before joining LINK Design and I must say that I like it in here. People are friendly and helpful.

 

I design and make electronics, I have vast experience in developing IoT devices and solutions, I do the embedded programming, I develop Mobile apps and I do 3D Designing and Printing.

 

I love travelling, doing different kinds of sports, making electronic stuff, playing e-games, watching movies and TV series, driving and keeping an eye on current affairs.

 

Tervetuloa taloon, Nomi!

 

Tule kehittämään kanssamme merellistä Helsinkiä!

LINK Design valittiin keväällä yhdeksi Helsingin kaupungin palvelumuotoilukumppaniksi. Ensimmäinen palvelumuotoiluprojektimme Helsingin kaupungin puitesopimuskumppanina on merellisen Helsingin kehittäminen.

 

Nyt jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua Helsingin saariston palvelujen ideointiin:

 

Mitä palveluja sinä toivoisit Helsingin saaristoon? Kerro ideasi ja toiveesi saariston pop-up -työpajoissa:
* keskiviikkona 4.7 klo 10–16 Isosaaressa ja Vallisaaressa (lautoilla ja saarella)
* torstaina 5.7. klo 10–14 Kauppatorilla.

 

Tunnistat palvelumuotoilijamme Helsinki -paidoista.

 

Tule tervehtimään ja juttelemaan kanssamme!

 

Herrmans Oy Ab myy ja keskittää muotoiluliiketoiminnan LINK Design and Development Oy:lle Espooseen.

Herrmans Oy Ab ja LINK Design and Development Oy tiivistävät pitkään jatkunutta yhteistyötä ja ovat allekirjoittaneet sopimukset, jotka koskevat Herrmans Oy Ab:n muotoiluliiketoiminnan myymistä LINK Design and Development Oy:lle sekä yhtiöiden välistä yhteistyötä laajemminkin. Kaupan myötä Herrmans Oy Ab:n muotoiluliiketoimintaan kuuluva henkilökunta siirtyy LINK Design and Development Oy:n palvelukseen Espooseen ns. vanhoina työntekijöinä. Kauppa astuu voimaan 01.06.2018.

 

”Yhtiömme kasvaa ja kansainvälistyy kiihtyvällä vauhdilla ja nyt tehdyllä liiketoimintakaupalla varmistamme muotoilun strategisen merkityksen yhtiössämme.  Olemme tehneet LINK:in kanssa pitkään muotoiluyhteistyötä ja yhdessä meillä on erinomainen valmius olla kilpailijoitamme edellä myös jatkossa. ” Herrmans:in toimitusjohtaja Tom Nordström toteaa.

 

”Liiketoimintakauppa ja yhteistyösopimus alan merkittävimmän toimijan kanssa Suomessa on osa LINK:in strategian mukaista kasvusuunnitelmaa. Tiivistyneen yhteistyön myötä meillä on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota Herrmans:ille laaja-alaisempia, niin strategisen kuin operatiivisen muotoilun hankkeita. Siirtyvän henkilöstön myötä LINK:in asiantuntijuus kasvaa entisestään ja joukkoon saadaan lisää kuluttajatuotesuunnittelun asiantuntijuutta, mikä sopii mitä parhaiten LINK:in käyttäjälähtöisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisen palveluportfolioon.” LINK designin toimitusjohtaja Jaakko Anttila toteaa.

 

Lisätietoja antavat:

Tom Nordström, toimitusjohtaja, Herrmans Oy Ab, +358 400 909 005, tom.nordstrom@herrmans.eu

Jaakko Anttila, toimitusjohtaja, LINK Design and Development Oy, +358 40 770 3020, jaakko.anttila@linkdesign.fi

LINK Design and Development Oy

+358 40 8399313

info(at)linkdesign.fi

© 2017 LINK DESIGN AND DEVELOPMENT OY.

ALL RIGHTS RESERVED