Esittelyssä Skunk Developments Oy:n toimitusjohtaja Erkki Seppäläinen

 

 

Erkki Seppäläinen aloitti LINK:n myyntiryhmässä 14.8.2017, kun LINK osti Skunk Developments Oy:n tavoitteena yhdistää näiden kahden suunnittelutoimiston palvelutarjonta. Skunkilla Erkki on ollut toimitusjohtajana vuodesta 2013. Skunkin projekteissa Erkillä on ollut rooli optiikkaan, mittaamiseen, mekaniikkasuunnitteluun ja projektin johtoon sekä IPR:ään liittyvissä asioissa. Usein hän on toiminut tutkimuksen ja tekniikan välikätenä.

 

Erkin taustalla on 14 vuotta tuote- ja prosessikehitystä valokuidun valmistuksen parissa Suomessa ja Ranskassa NK Cablesin ja Drakan palveluksessa. Hän on kehittänyt ohutkalvopinnoitustekniikkaa aurinkoenergiaa ja julkisivulaseja varten Beneqillä. Näissä töissä on tullut vastaan tiukat puhtausvaatimukset, suuret lämpötilat sekä monet myrkyt. ”Olen aina pitänyt ergonomiaa ja hyvää muotoilua kehitystyön tärkeänä osana. Tästä syystä lähtö LINK:n porukan mukaan tuntui hyvältä ratkaisulta, kun etsin Skunkille yhteistyökumppania.”

 

Tervetuloa taloon Erkki!

LINK Design and Development Oy ostaa Skunk Developments Oy:n osakekannan

LINK Design and Development Oy ja Skunk Developments Oy tiivistävät yhteistyötä ja ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka koskee Skunk Developments Oy:n koko osakekannan myymistä LINK Design and Development Oy:lle. Kauppa astui voimaan 14.08.2017.

 

“Nyt toteutettu osakekauppa on osa LINK:in strategian mukaista kasvusuunnitelmaa. Osakekaupan myötä meillä on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota asiakkaillemme laajempia kehityskokonaisuuksia. Skunkilla kehitetty elektroniikan POC ja tuotteistamisen osaaminen sopii mitä parhaiten LINK:in käyttäjälähtöisten tuotteiden ja palveluiden palveluportfolioon.” LINK designin toimitusjohtaja Jaakko Anttila toteaa.

 

“Olemme tehneet LINK:in kanssa pitkään yhteistyötä ja nyt sovittu osakekauppa avaa meille mahdollisuuden tuoda IoT-, elektroniikka- ja ohjelmointiosaamistamme laajemmalle asiakaskunnalle. Tämä tuo meille kehitysmahdollisuuksia myös meidän omalla saralla osana LINK:iä. Asiakkaamme ja asiantuntijamme tulevat hyötymään laajentuneesta palveluportfoliosta monin tavoin.”, Skunkin toimitusjohtaja Erkki Seppäläinen toteaa.

 

Lisätietoja antavat:
Jaakko Anttila, toimitusjohtaja, LINK Design and Development Oy, +358 40 770 3020, jaakko.anttila@linkdesign.fi

Erkki Seppäläinen, toimitusjohtaja, Skunk Developments Oy, +358 40 768 7591, erkki.seppalainen@skunk.fi

 

LINK Design and Development Oy on tuote- ja palvelukehityksen strateginen kumppani, joka auttaa asiakkaita kehittämään uutta liiketoimintaa sekä kasvattamaan yrityksen arvoa ja kilpailukykyä käyttäjälähtöisellä suunnittelulla ja laaja-alaisella muotoiluosaamisella. LINK on perustettu vuonna 2009 ja yhtiön liikevaihto on 3,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 35.

 

Skunk Developments Oy on prototyyppien kehittämisen ja ideoiden tuotteistamisen suunnittelutoimisto. Teemme elektroniikkasuunnittelua ja vahvuutemme on sulautetuissa järjestelmissä sekä niiden ohjelmistoissa. Tarjoamme protoja tukevaa mekaniikkasuunnittelua sekä logiikka- ja automaatio-osaamista. Anturoinnit, optiikka ja mittaaminen ovat olleet useissa asiakkaidemme tuotteissa keskeisessä roolissa kuten myös langattomuus ja IoT. Skunk on perustettu 2009, yhtiön liikevaihto on 0,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 5.
www.skunk.fi

LINK Alihankintamessuilla

Alihankintamessut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 26.-28.9.2017 kokoaa yhteen teollisuuden yritykset, asiantuntijat ja päättäjät. Suomen johtavassa teollisuuden messutapahtumassa on vuosittain liikkeellä noin 20 000 teollisuuden ammattilaista, joista jokaista yhdistää halu tehdä enemmän, paremmin, tehokkaammin ja tuottavammin.

 

Tule tapaamaan meitä messuille. LINKin löydät osastolta A420.

 

Lue lisää messuista osoitteesta www.alihankinta.fi

 

LINK Alihankintamessuilla

LINKin kesätyöläinen Valtteri

Valtteri Anttila aloitti kesäkuun alussa LINKillä kesätyöläisenä. Valtsu on tuleva lukion kakkosluokkalainen ja tämä on jo toinen kesä hänelle linkkiläisenä.

 

Valtteri on reipas ja ahkera työntekijä. Hän on kuluneen kesäkuun aikana laittanut järjestykseen toimiston varaston ja auttanut erilaisissa sisäisissä projekteissa.

 

Valtsu on apulaisena vielä ensi viikon ja silloin järjestellään toimiston työtiloja.

LINKin kesätyöläinen Valtteri

Foller Oy mukaan KasvuOpeniin

Foller Oy valittiin mukaan kiertotalouden periaatteita liiketoiminnassaan toteuttaville yrityksille suunnattuun kasvuohjelmaan. Kiertotalouden Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

 

Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota erityisesti kasvuhaluun, markkina- ja kansainvälistymispotentiaaliin, liikeidean ajankohtaisuuteen, palvelun/tuotteen uutuusarvoon, ansaintamalliin sekä siihen, miten idea linkittyy kiertotalouteen.

 

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 13.6 ja 15.8.2017. Tällöin eri alojen asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Tuomaristo valitsee toisen sparrauspäivän eli Kiitoradan päätteeksi kaksi yritystä, jotka etenevät 25.-26.10.2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

 

Lue lisää Kiertotalouden Kasvupolku -ohjelmasta tästä

Foller Oy mukaan KasvuOpeniin

LINKille uusi myyntijohtaja

LINK Design and Development Oy vahvistaa organisaatiotaan. Juha Nevalainen liittyy LINKin osaajien joukkoon myyntijohtajaksi.

 

Juha Nevalainen aloitti LINKin myyntijohtajana 1.6.2017 päätehtävänään integroitujen tuotekehitys-, tuote- ja palvelusuunnitteluhankkeiden myynti. Juha toimii johtoryhmän jäsenenä ja osallistuu yrityksen myynti- ja markkinointistrategian kehittämiseen. Aiemmin Juha Nevalainen on toiminut Riihimäen Metallikaluste Oy:n johtotehtävissä kotimaassa. Tätä ennen hän työskenteli 11 vuoden ajan liiketoiminnan kehitys-, myynti- ja projektinjohtotehtävissä Aasiassa metalliteollisuuden ja ohjelmistoalan yritysten palveluksessa.

 

”LINK Design on tunnettu muotoilun ja suunnittelun huippuammattilaisista, jotka monimuotoisen osaamisensa avulla voivat suunnitella ja toteuttaa asiakkaiden vaativimmatkin hankkeet. Näissä hankkeissa yhdistyvät perinteiseen tuotesuunnitteluun ja muotoiluun uudet digitalisaation ja palvelukeskeisen ajattelun vaatimukset. Tällaisessa ympäristössä Juhan laaja-alainen kokemus erilaisten teknologioiden hyödyntämisestä niin ohjelmistoalalta kuin valmistavan teollisuuden parista luovat hyvät edellytykset tehtävässä onnistumiseen” toteaa LINKin toimitusjohtaja Jaakko Anttila.

 

Lisätietoja:
Juha Nevalainen, Myyntijohtaja, juha.nevalainen@linkdesign.fi, puh. 040 674 0033
Jaakko Anttila, Toimitusjohtaja, jaakko.anttila@linkdesign.fi, puh 040 770 3020

LINKille uusi myyntijohtaja

Uutta osaamista LINKille

Juha Marttila aloitti maaliskuussa LINKin Development-tiimissä Senior R&D engineerin tehtävässä.

Koulutukseltaan Juha on konetekniikan insinööri. Hän on erikoistunut kuluttajaelektroniikan mekaniikkasuunnitteluun ja tuotekehitykseen. Kokemusta on kertynyt mm. matkapuhelimien, puhelimien lisälaitteiden ja erilaisten stand alone -tuotteiden tuotekehityksestä ja suunnittelusta. Ennen LINKille tuloaan Juha työskenteli lähes 10 vuotta mekaniikkasuunnittelun, laadun ja R&D:n asiantuntijana sekä projektipäällikkönä Nokian ja Microsoftin tiimeissä. Yhteensä kokemusta Juhalle on kertynyt kokonaisuudessaan noin 20 vuoden verran erilaisten suunnittelu-, projektinjohto- ja myyntitehtävien muodossa eri yrityksissä.

 

 

Mari Alahuhtala aloitti toukokuussa LINKin Insight and Vision -tiimissä.
Mari toimii Linkillä Service Designerina ja vastaa käyttäjälähtöisen suunnittelun toteutumisesta tuote- ja palvelukehityshankkeissa.

Teollisen muotoilun osaaminen yhdistettynä kaupalliseen koulutustaustaan tekevät Marista moniosaajan, joka ymmärtää asiakkaiden liiketoimintatarpeet sekä toteutusteknologioiden mahdollisuudet ja pystyy huomioimaan ne muotoiltavissa palveluissa. Marin takataskusta löytyy myös laaja valikoima käyttäjälähtöisiä menetelmiä, kokemusta konseptien konkretisoimisesta sekä vahva visuaalinen osaaminen. Lisäksi Marilla on vuosien kokemus sairaala- ja hoitokalusteiden tuotekehityksestä, brändäyksestä sekä digitaalisesta markkinoinnista.

Käyttäjälähtöisen suunnittelun lisäksi Mari suhtautuu intohimoisesti uuden oppimiseen. Marin tavoitteena onkin opetella joka vuosi vähintään yksi uusi taito. Mukanaan Mari tuo luovuutta, positiivista energiaa ja tuloksellisuutta!

 

Tervetuloa LINKille, Mari ja Juha!

Uusi työntekijä LINKin UX-tiimiin

LINKin UX-tiimi sai toukokuun alusta tuoreeksi vahvistukseksi Hannu Kokkosen. Hänen tehtäviinsä kuuluu käyttöliittymä- ja interaktiosuunnittelu sekä graafinen suunnittelu. Lisäksi hän osaltaan vastaa laadukkaan käytettävyyden sekä käyttäjäkokemuksen varmistamisesta tuote- ja palvelukehityshankkeissa.

 

Hannu on koulutukseltaan Master of Interaction Design University of Sydneyn huippuyliopistosta sekä lisäksi liiketalouden tradenomi Haaga-Heliasta. Ennen siirtymistään käyttäjälähtöisen designin maailmaan hän työskenteli useita vuosia mainosalalla haastavissa suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

 
 

Hannulla on laaja osaaminen erilaisista design-prosesseista (Design Thinking, HCD, Agile jne.) Hannun työtä määrittää empaattinen ja käyttäjälähtöinen lähestymistapa. Prototyyppeihin Hannu käyttää tietokonetta, paperia ja pahvia, kolvia sekä tarvittaessa erikoisempiakin laitteita, kuten 3D-tulostimia ja laserleikkureita. Tervetuloa LINKin porukkaan, Hannu!

Uusi työntekijä LINKin Development-tiimiin

Jukka Vanhala aloitti huhtikuussa LINKin Development-tiimissä R&D Engineerin tehtävässä. Koulutukseltaan Jukka on konetekniikan diplomi-insinööri. Kokemusta hänelle on kertynyt mm. teräsrakenteiden mekaniikkasuunnittelusta, tuotekehityksestä sekä toimintaprosessien kehittämisestä. Jukka on erikoistunut tuotekehitykseen ja käytännönläheiseen ongelmanratkaisuun. Ennen siirtymistään LINKille Jukka on työskennellyt lähes kymmenen vuotta erilaisissa rakennesuunnitteluun ja tuotekehitykseen liittyvissä tehtävissä.

TeT-worker Matias Ylä-Rautio

Matias Ylä-Rautio is currently spending a week at LINK as part of his TeT experience where he gets a taste of working life. He is a part of the design team where he’s involved in some of the on-going projects and has so far been doing market research and coming up with design suggestions. Matias is hoping to experience both CAD modeling as well as physical prototyping as he’s active in craftsmanship both at school and in his spare time.

 

Matias is currently finishing eight grade at Tapiola School and during the two weeks of TeT next year, he could get an even greater taste of carrier options.

TeT-worker Matias Ylä-Rautio

LINK Design and Development Oy

+358 40 8399313

info(at)linkdesign.fi

© 2015 LINK DESIGN AND DEVELOPMENT OY.

ALL RIGHTS RESERVED