Visuaalinen suunnittelu parempaa asiakaskokemusta rakentamassa

Kirjoittanut: Hannu Kokkonen, Silja Korpi ja Anu Kankainen

 

Magneettikuvauslaitteen kehittäjä Doug Dietz kertoo vuoden 2012 TED-talkissaan, kuinka lapsipotilaat kokivat sairaalaympäristön negatiivisena, ja monet jouduttiin nukuttamaan ennen magneettikuvausta. Huomattuaan tämän Dietz suunnitteli toimenpidehuoneen täysin uudelleen. Lapset pääsivät kokemaan mm. viidakko- ja merirosvoseikkailuja, joissa magneettikuvaus oli saumaton osa elämystä. Nukutusten tarve käyttökerroissa putosi 80 prosentista promillelukemiin. Empaattisella visuaalisella suunnittelulla lisättiin näin ollen turvallisuutta, vähennettiin kustannuksia ja parannettiin huomattavasti asiakaskokemusta.

 

Sveitsiläisessä Fribourgin yliopistossa vuonna 2010 tehty tutkimus puhelimien käyttöliittymän visuaalisen miellyttävyyden vaikutuksesta käyttökokemukseen antoi mielenkiintoisia tuloksia. Visuaalisesti miellyttävämpää tuotetta käytettiin pidempiä aikoja ja käyttäjien tehtävien suoritusajat lyhenivät (Sonderegger and Sauer, 2010.) Visuaalinen suunnittelu on siis muutakin kuin pelkkää ulkonäköä. Parhaimmillaan sillä voidaan vaikuttaa tuotteen, palvelun, käyttöympäristön tai kontaktipisteen toiminnallisuuteen, käytettävyyteen, ymmärrettävyyteen ja opittavuuteen ja siten myös käytön tehokkuuteen.

 

Lisäksi johdonmukaisesti toteutettu yritysilme ja palvelutodisteet edistävat tunnettuutta ja uskottavuutta ja parhaimmillaan erottaa yrityksen edukseen kilpailijoista. Brändin mukainen yhtenäinen ilme, graafiset ohjeistot sekä opasteet sujuvoittavat myös henkilöstön työprosesseja niin fyysisessä kuin digitaalisessa käyttöympäristössä. Hallinnan ja onnistumisen tunteet lisääntyvät, motivaatio ja työntekijäkokemus vahvistuvat.

 

Visuaalisen suunnittelun palveluita voit ostaa helposti ja joustavasti tarpeesi mukaan tuntityönä LINK Easyn kautta. Osaamme tehdä laadukkaat tuotegrafiikat, brändi- ja yritysilmeet, myynti- ja markkinointimateriaalit sekä videot ja animaatiot.

 

———-

 

Lähdeviittaukset:

 

https://www.youtube.com/watch?v=jajduxPD6H4

 

Sonderegger, A. and Sauer, J. (2010). The influence of design aesthetics in usability testing: Effects on user performance and perceived usability. Applied Ergonomics, 41(3), pp.403-410.

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

LINK Design and Development Oy

+358 40 8399313

info(at)linkdesign.fi

© 2017 LINK DESIGN AND DEVELOPMENT OY.

ALL RIGHTS RESERVED